Primele imagini teaser cu viitorul mini electric al Grupului Volkswagen
17.05.2022
        
Distribuie acest articol!   

Mărcile de volum din Grupul Volkswagen vor lansa, în 2025, un model electric de mici dimensiuni, dezvoltat pe noua platformă MEB. De curând, Cupra, Volkswagen și Skoda, au prezentat primele schițe teaser, fiecare cu propria versiune a acestui mini.

Toate cele trei versiuni ale acestui model citadin, dezvoltate pe o platformă tehnică ce va fi inaugurată anul viitor, vor fi produse în Spania.

În acest sens, Grupul Volkswagen a anunțat recent o nouă investiție, de 10 miliarde de euro. Circa trei miliarde de euro din această investiție va fi direcționată către prima mega-fabrică de acumulatori pentru automobile electrice, situată în Spania.

Cu sediul în Sagunto, această uzină va avea o capacitate de producție anuală de 40 GWh, utilizată pentru automobilele asamblate la Martorell și Pamplona. Construcția sa va demara la începutul anului 2023, urmând ca fabrica să devină operațională în 2026, cu 3.000 de salariați.

Alte cinci miliarde de euro vor permite constructorului spaniol Seat să dezvolte noi modele și să își electrifice gama, împreună cu cea a noului brand Cupra.

Seat are în sarcină dezvoltarea proiectului pentru acest nou model electric de oraș, a cărui bază tehnică va fi utilizată mai apoi în comun cu alte mărci din grup. Versiunea de la Cupra a acestui model a fost anticipată deja de conceptul Urban Rebel, prezentat la sfârșitul anului 2021.

Evident, versiunile de la Skoda și Volkswagen vor avea alt look, fiecare cu specificul familiei sale de modele. Astfel, în timp ce versiunea de la Skoda pare să adopte viitorul limbaj de design al mărcii, mai angular, denumit „Modern Solid”, cea de la Volkswagen aduce mult cu stilul conceptului ID.Life (foto din titlu), dezvăluit anul trecut, la Salonul de la München.

Aceste modele ar trebui să facă parte dintr-o nouă generație de modele electrice de oraș, promise la prețuri mai accesibile.

Distribuie acest articol!