Carlos Tavares pariază pe o scădere drastică a prețurilor automobilelor electrice, în următorii ani
22.10.2022
        
Distribuie acest articol!   

Inaugurarea Salonului de la Paris a adus în actualitate o serie de știri din industria auto. Printre vedetele din domeniu care au ieșit la rampă cu această ocazie se numără și Carlos Tavares, președintele gigantului Stellantis.

Una dintre cele mai interesante declarații ale acestuia este o predicție legată de scăderea prețului la mașinile electrice.

În cadrul unui interviu acordat postului de radio France Info, Carlos Tavares a declarat că se așteaptă la o scădere drastică a prețului mașinilor electrice. Potrivit acestuia, din 2026 mașinile electrice ar putea fi chiar mai ieftine decât cele termice.

Declarația sa este cu atât mai surprinzătoare, cu cât este cunoscută poziția lui Carlos Tavares în privința electrificării auto. El pledează în continuare pentru o tranziție mai puțin radicală la propulsia electrică.

Numărul unu al Grupului Stellantis și-a recunoscut scepticismul cu privire la soluția „totul electric” pe care vor să o impună guvernele europene. Pe de altă parte, în timp ce mulți arată spre prețul mașinilor electrice ca fiind, în prezent, un obstacol major în calea dezvoltării pe scară largă a mobilității electrice, Tavares crede că în doar câțiva ani lucrurile se vor schimba radical.

Deși în continuare crede că modelele electrice oferite la prețuri sub 20.000 de euro (excluzând bonusurile) este puțin probabilă în următorii trei-cinci ani, Tavares a declarat la France Info: „Odată cu creșterea volumelor, prețurile vor scădea brusc.”

În viziunea sa, prețul automobilelor electrice va fi chiar sub cel al vehiculelor termice, din 2026. Astfel, prețurile celor două categorii de propulsii se vor alinia, însă în cazul mașinilor electrice vor fi „mult mai volatile”, pentru că acestea depind foarte mult de prețurile materiilor prime.

Carlos Tavares s-a arătat dezamăgit de lipsa unei strategii a Uniunii Europene de promovare a dezvoltării mobilității electrice. El pledează în continuare pentru o soluție de tranziție în favoarea clasei de mijloc, care în prezent nu își permite înlocuirea automobilului termic cu unul electric.

Distribuie acest articol!