După ce a produs deja două milioane de unități, ZF lansează o nouă generație de motoare electrice pentru automobile
27.11.2022
        
Distribuie acest articol!   

Cu o prezență puternică pe piața e-mobilității, ZF a furnizat până acum nu mai puțin de două milioane de motoare electrice. Acestea au intrat în dotarea automobilelor hibride, 100% electrice sau ca unități centrale electrice pentru vehiculele comerciale.

Compania ZF a fost, încă din 2008, prima la scară mare din Europa care a furnizat un motor electric pentru un sistem mild hybrid premium. În timp, ZF nu numai că și-a extins portofoliul de produse cu ajutorul inovațiilor tehnologice, dar a și susținut puternic tendința de electrificare a autoturismelor.

Acest lucru a dus la creșterea masivă a capacității de producție, în ultimii ani. ZF s-a adaptat continuu la numărul tot mai ridicat de solicitări și la cererea mare de mobilitate electrică.

Motoarele electrice ZF acoperă o gamă largă de aplicații, de la sistemele mild hybrid și hybrid plug-in la sisteme de propulsie pur electrice pentru autoturisme și vehicule comerciale. Plaja de performanțe se întinde de la 50 kW la 550 kW, cu un cuplu de la 75 Nm la 1.500 Nm.

Pentru a ține pasul cu creșterea globală a producției de vehicule electrice, ZF și-a extins continuu capacitatea de producție pentru motoarele electrice la fabrica principală din Schweinfurt, Germania. În plus, în ultimii ani, compania a pus în funcțiune linii mari de producție la Pancevo (Serbia) și Shenyang (China). Compania construiește și o altă fabrică, în America de Nord, care va fi funcțională în 2023.

Compania ZF furnizează clienților săi motoare electrice, componente, însă are și expertiza necesară pentru a integra motorul electric într-un vehicul, respectiv de a furniza sistemul complet.

Pentru a satisface mai bine și mai rapid cererea foarte diversificată a pieței, grupul tehnologic vine acum cu o nouă generație de acționări electrice bazate pe un concept general modular cu motor electric, invertor, transmisie și software.

Aceasta a fost prezentată recent la Friedrichshafen (Germania) și are câteva caracteristici esențiale: o excelentă densitate a puterii și eficiență energetică în sistemul integrat e-motor, electronică de putere, transmisie și software; o flexibilitate maximă datorită conceptului modular optimizat cu trei configurații de bază și un design compact ce permite utilizarea materialelor pentru economisirea resurselor.

Potențialul de inovare în cazul motoarelor electrice nu a fost încă epuizat. Noua generație de e-drive ZF va fi disponibilă pe piață, ca sistem complet, începând cu 2025. ZF va aduce mai devreme componente individuale în producția de serie.

Sursa: comunicat de presă ZF

Distribuie acest articol!