La fel ca Tesla, Mercedes își va construi propria rețea de încărcare pentru modelele electrice
12.01.2023
        
Distribuie acest articol!   

Tesla este în prezent cu un pas înaintea tuturor constructorilor de automobile, în ceea ce privește stațiile de încărcare rapidă. Producătorul californian a instalat deja circa 40.000 de puncte de încărcare rapidă la nivel global și continuă să construiască noi stații în întreaga lume.

Cât despre ceilalți producători de automobile, se pare că, în sfârșit, aceștia conștientizează importanța rețelei de încărcare și se organizează în acest sens.

Mercedes tocmai a anunțat că intenționează să instaleze aproximativ 10.000 de puncte de încărcare rapidă, în cadrul a 2.000 de stații de încărcare răspândite în întreaga lume, până în 2027. Anunțul oficial referitor la acest proiect major a fost făcut la Las Vegas, în cadrul CES 2023.

Procesul de instalare va începe cu America de Nord, unde Mercedes intenționează să instaleze nu mai puțin de 2.500 de puncte de încărcare, în cadrul a 400 de stații. Evident, Europa și celelalte continente sunt și ele în program.

Mercedes precizează că aceste terminale rapide vor avea o putere maximă de 350 kW. Exact ca încărcătoarele rapide Ionity și cu 100 kW mai mult decât încărcătoarele Tesla. Apropo de Ionity, Mercedes face parte din acest consorțiu, alături de Volkswagen, BMW, Ford și Hyundai.

Fiecare stație va avea patru până la 12 puncte de încărcare. De reținut că acestea vor fi disponibile și pentru alte mărci, însă automobilele Mercedes vor beneficia, desigur, de servicii preferențiale.

Decizia de a-și dezvolta propria rețea de încărcare va costa grupul german puțin peste un miliard de dolari.

Marele rival luat în vizor prin această mișcare este, desigur, Tesla. Nou proiect nu pune în discuție parteneriatul Mercedes-Benz în consorțiul Ionity, care continuă să se dezvolte în Europa.

Distribuie acest articol!