Primele detalii despre noul SUV electric de la Ford
17.01.2023
        
Distribuie acest articol!   

Noul SUV electric de la Ford va fi lansat în cursul acestui an. Constructorul a dezvăluit câteva detalii despre acest model care se va poziționa deasupra lui Puma și va fi produs la Köln, în Germania.

Startul producției se va produce în cursul anului acesta, iar comercializarea, cel târziu la începutul anului viitor. Noul model își va găsi locul în gama Ford între Puma și un viitor crossover. Ne așteptăm așadar la o lungime de aproximativ 4,40 m.

Utilizează platforma MEB de la Volkswagen și va fi, într-o oarecare măsură, echivalentul lui ID.4. Totuși, modelul americanilor, care s-ar putea numi Explorer, va fi ceva mai masiv și va avea linii de echipare diferite.

Ofensiva de electrificare declanșată de Ford are drept țintă 600.000 de unități electrice produse până la sfârșitul lui 2023 și un total de două milioane până în 2026. Este vizată în principal piața americană și într-o mai mică măsură cea europeană.

Tot de cealaltă parte a Atlanticului, Ford își va echipa mașinile electrice cu acumulatori LFP (litiu-fier-fosfat), în baza unui acord încheiat cu producătorul chinez de baterii CATL. Acest tip de acumulatori, obținuți la un cost mai rezonabil, este vizat și de alți actori majori de pe piață, precum Volkswagen și Hyundai.

Planul de electrificare a gamei europene Ford va continua cu Puma Electric (produs la Craiova), un al doilea SUV dezvoltat pe platforma MEB de la Volkswagen (produs la Köln) și modele comerciale (asamblate la Craiova).

Pentru a putea trece la producția de automobile electrice cu baterie (BEV), fabrica Ford de Köln beneficiază de o investiție de 2 miliarde de euro. Pentru a face loc modelelor electrice, producția binecunoscutului model Fiesta va înceta definitiv în cursul acestui an.

Distribuie acest articol!