Elroq, primul SUV electric compact de la Skoda, are un rol crucial în electrificarea constructorului ceh
26.06.2024
        
Distribuie acest articol!   

Viitorul model Skoda Elroq va fi echivalentul electric al SUV-ului compact Skoda Karoq. Va fi prezentat oficial până la finele anului 2024 și va debuta pe piață în cursul anului 2025.

Platforma tehnică pe care a fost dezvoltat noul model este binecunoscuta MEB, cconcepută pentru modelele 100% electrice ale Grupului Volkswagen.

Acest model va fi primul care va afișa noul design „Modern Solid” de la Skoda. Un limbaj stilistic ce va fi disponibil mai apoi pe viitoarele modele ale producătorului ceh.

Elroq va fi primul model de la Skoda care va afișa numele mărcii la mijlocul capotei, în locul siglei. La interior, tabloul de bord va fi mai aproape de cel al lui Skoda Enyaq decât de cel al lui Karoq, Skoda dorind să marcheze o distanțare între cele două SUV-uri compacte.

Elroq parcurge în momentul de față testele finale de drum, înainte de intrarea în producție.

Modelul de serie ar trebui să preia motoarele și bateriile de la Skoda Enyaq. Cu o lungime de aproximativ 4,40 m, va fi poziționat între viitorul Epiq și Enyaq.

Se spune că Elroq urmează să înlocuiască modelul Karoq, însă nu mai devreme de 2027. Cu siguranță, cei de la Skoda vor lua deciziile în privința celor două modele în funcție de cifrele de vânzări pe care acestea le vor realiza.

Oricum, cei din fruntea Skoda nu exclud posibilitatea prelungirii producției modelului termic, dacă vânzările celui electric nu vor corespunde așteptărilor. Elroq reprezintă, așadar, un pas crucial în tranziția Skoda către electrificare. Rolul său nu este neapărat doar de a înlocui un model existent, ci și de a inaugura o nouă identitate vizuală și tehnologică pentru brand.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!