Anxietatea în utilizarea vehiculelor electrice îi determină pe americani să prefere hibrizii
13.06.2024
        
Distribuie acest articol!   

Un studiu efectuat recent, în rândurile potențialilor cumpărători de automobile din Statele Unite, relevă că doar 18% dintre potențialii cumpărători îau în calcul posibilitatea achiziționării unui model electric. Este un trend în scădere (de la 23%), care pune hibrizii în fața modelelor electrice.

Pentru cumpărătorii americani nu contează stimulentele fiscale federale acordate pentru achiziționarea de modele full electrice. Atractivitatea lor a scăzut în acest an, în contrast cu interesul în creștere al consumatorilor pentru modelele hibrid.

Sondajul efectual în aprilie 2024, de Asociația Americană Auto (AAA), susține că doar 18% dintre americani declară că „probabil” sau „foarte probabil” vor cumpăra un model full electric, în scădere față de 23%, în urmă cu un an. În schimb, 63% dintre respondenți au declarat că este „putin probabil” sau „foarte puțin probabil” ca următoarea lor achiziție auto să fie un model 100% electric.

În schimb, hibrizii alimentați printr-o combinație de benzină și electricitate sunt acum favoriții, conform AAA. Astfel, 31% dintre respondenți spun că este „probabil” sau „foarte probabil” să cumpere un vehicul hibrid.

Unul dintre principalele motive, dat chiar de cei intervievați, este faptul că un vehicul hibrid reduce anxietatea, deoarece permite pasagerilor să se bucure de beneficiile electrificării fără a avea sentimentul că stilul de viață le este perturbat. Cei chestionați spun că, în cazul hibrizilor, teama de a rămâne cu bateria descărcată este mai mică, iar impactul asupra călătoriilor pe distanțe lungi este mai mic.

În schimb, mașinile complet electrice și SUV-urile stârnesc îngrijorări în privința prețului, comparativ cu vehiculele termice (60% dintre respondenți) și a costurilor ridicate cu repararea sau înlocuirea bateriilor (57%).

„Decizia de a face un salt la complet electric poate fi copleșitoare pentru mulți consumatori, iar o opțiune hibridă poate fi modalitatea de a reduce acest decalaj. Cererea consumatorilor va dicta în cele din urmă viitorul, iar predicția mea este că vom avea o combinație de vehicule electrice, hibride și termice, în showroom-uri la dealeri și pe drumurile din SUA, pentru multe decenii de acum înainte.”

Greg Brannon, director de cercetare auto la AAA

AAA a efectuat sondajul în perioada 4-8 aprilie 2024, pe un eșantion format din 1.152 de adulți, reprezentativ pentru aproximativ 97% din populația casnică din SUA. Marja de eroare este de +/- 4%.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!