Noutăți la Audi: se renunță la evacuările false și se reorganizează nomenclatorul de modele
26.07.2024
        
Distribuie acest articol!   

În ultimii ani, odată cu fenomenul de downsizing la motorizări, mulți constructori au optat pentru evacuări ”desenate”, înlocuind astfel țevile de eșapament clasice cu unele false. Audi nu a făcut excepție, modelele S5 diesel, SQ5 sau S6 fiind exemple elocvente în acest sens.

În timp ce unii au apreciat ideea, aceasta a stârnit multe critici din partea clienților și entuziaștilor mărcii.

Confruntat cu feedback negativ, Audi a decis în cele din urmă să renunțe la această soluție controversată.

Un purtător de cuvânt Audi a anunțat că viitoarele modele, construite pe noua platformă PPC, vor fi echipate cu țevi de eșapament reale. Decizia a fost rapid salutată de fanii mărcii, care nu au apreciat deloc evacuările ”fake”.

Primele modele noi care deja beneficiază deja de această abordare au fost deja prezentate: noua generație A5, în versiune limuzină, Avant și S5, va fi echipată cu evacuare autentică și funcțională. O schimbare așteptată și apreciată în special de cunoscătorii designului auto. Rămâne de văzut dacă Audi va aplica această schimbare și pe modelele mai mici, bazate pe platforma MQB.

Audi vrea o diferențiere clară între modelele termice și cele electrice

Audi nu intenționează să se oprească aici și are în plan și alte schimbări semnificative pentru modelele sale. Constructorul german a demarat un amplu proces de reorganizare a denumirilor modelelor sale.

Se știe că, până acum, numerele atribuite modelelor din gama Audi nu aveau nicio legătură cu motorizările. Lucrurile se vro schimba însă, odată cu noua reorganizare.

Astfel, după cum am relatat deja, cu ocazia prezentării noii generații A5, modelele termice vor primi numere impare, în timp ce numerele pare vor fi atribuite vehiculelor electrice. De exemplu, A4 cu motoarele sale diesel și pe benzină devine A5. Același lucru este valabil și pentru A6, care va deveni A7.

Având în vedere această modificare, viitorul Audi A6, programat să apară în curând, va fi un model 100% și va fi succedat în calendarul noutăților de viitorul A4, și el full electric.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!