Următorul model nou Jaguar - abia peste doi ani
22.08.2024
        
Distribuie acest articol!   

Celebrul constructor britanic nu traversează cea mai bună perioadă din existența sa, după ce, în ultimii ani, a raportat scăderi istorice ale vânzărilor. Iar perspectivele pe termen scurt par și mai sumbre!

În ciuda dificultăților, Jaguar nu intenționează să cedeze și își propune să își recâștige clienții. Însă următorul model nou va fi lansat abia peste doi ani!

După ce a anunțat retragerea tuturor modelelor actuale din gamă, Jaguar se pregătește pentru o schimbare radicală de direcție. În primul rând, dorește ca de acum încolo să atragă clienți mai bogați, oferind automobile mai scumpe.

Dar abia în 2026 constructorul din Coventry va lansa modele noi. Astfel, va traversa anul 2025 cu un singur model în ofertă, ceea ce ar putea reprezenta un pariu riscant, având în vedere concurența acerbă pe care o are de înfruntat.

Următorul model important al mărcii va fi un sedan sport complet electric, care va debuta cu statut de concept la viitorul Salon Auto de la Los Angeles.

Jaguar a anunțat, de asemenea, că vor urma și alte modele, toate cu un stil radical diferit față de modelele actuale. Din păcate, tranziția către gama exclusiv electrică vine într-un moment în care vânzările de vehicule cu emisii zero dau semne de încetinire în multe regiuni ale lumii.

În acest context se pune întrebarea dacă va putea să atragă o bază de clienți suficient de mare pentru a compensa scăderea vânzărilor actuale. Deocamdată nimic nu este sigur, având în vedere că Jaguar și-a anunțat decizia de a deveni un constructor de modele exclusiv electrice și nu va mai avea niciun model termic în ofertă.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!