Volkswagen va produce anual un milion de baterii solid state
01.08.2024
        
Distribuie acest articol!   

Sucursala PowerCo a Grupului Volkswagen a anunțat semnarea unui acord cu QuantumScape, în vederea producerii pe scară largă a bateriilor solide pentru vehicule electrice. Mai precis, este vorba de baterii litiu-metal cu electrolit solid, denumite și baterii litiu-metal semiconductor.

Acest parteneriat neexclusiv va permite filialei grupului german responsabilă cu bateriile să producă până la 40 GWh de baterii solide pe an, folosind tehnologia QuantumScape.

De asemenea, acordul prevede posibilitatea de a crește capacitatea de producție până la 80 GWh pe an, ceea ce ar echivala cu echiparea a aproximativ un milion de vehicule electrice anual.

„Vehiculele electrice sunt viitorul mobilității și, prin acest acord cu QuantumScape, Volkswagen Group se asigură că flota sa globală are acces la această tehnologie revoluționară a bateriilor, pentru anii următori. Suntem hotărâți să dezvoltăm sectorul pentru a transforma vehiculele noastre electrice în repere de excelență și durabilitate.”

Thomas Schmall, membru al Comitetului Executiv al Grupului Volkswagen responsabil pentru Tehnologie

Colaborarea va face posibilă producerea eficientă a bateriilor solide la scară largă și satisfacerea cererii tot mai mari de acumulatori mai eficienți pentru mașinile electrice din întreaga lume. Acest acord vine în continuarea unui joint-venture stabilit între Volkswagen și QuantumScape pentru fabricarea bateriilor.

Tehnologia bateriei solide de la QuantumScape se bazează pe o inovație majoră a companiei: electrolitul solid ceramic, care acționează ca un separator. Datorită acestuia, bateria poate fi echipată cu un anod de litiu pur, care oferă o putere și o densitate energetică mai bună, o reîncărcare mai rapidă, precum și un nivel foarte bun de siguranță.

Acest parteneriat își propune să ofere clienților PowerCo cele mai durabile și inovatoare celule de baterie de pe piață. „Lucrăm cu QuantumScape și testăm prototipuri de celule de câțiva ani și așteptăm cu nerăbdare să le producem în serie. Această tehnologie este pe cale să intre într-o fază importantă în care expertiza, resursele și rețeaua globală de producție PowerCo vor ajuta la integrarea într-un proces de producție la scară industrială”, precizează Frank Blome, CEO PowerCo.

Cele două companii vor oferi baterii produse în serie pentru a fi integrate în gama de vehicule a grupului Volkswagen. Acordul prevede, de asemenea, stabilirea unei colaborări strânse, cu o punere în comun a personalului între cele două companii.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!