BYD a produs deja 9 milioane de vehicule electrificate
13.10.2024
        
Distribuie acest articol!   

La finele lunii septembrie 2024, un exemplar al modelului Yangwang U9 produs în fabrica BYD din Shenzhen-Shanwei a căpătat o însemnătate deosebită, fiind autovehiculul electrificat NEV (de la „New Energy Vehicle cu numărul 9.000.000 fabricat de compania BYD. Gigantul chinez devine astfel primul producător auto din lume care atinge această bornă simbolică.

La fabrica BYD a fost organizată o ceremonie specială pentru a marca această reușită, care reprezintă o piatră de hotar pentru industria auto chineză. Asta după ce, în urmă cu doar două luni, BYD a livrat vehiculul cu numărul 8.000.000, ceea ce vorbește de la sine de ritmul de creștere a producției de vehicule chineze.

BYD înregistrează cifre record la vânzări și a devenit cel mai mare producător mondial de vehicule electrificate. În prima jumătate a anului 2024, vânzările sale de vehicule de pasageri au ajuns la 1,607 milioane de unități.

BYD continuă să înregistreze o creștere rapidă, datorită atât vânzărilor puternice din China, cât și creșterii rapide a exporturilor pe piețe precum Brazilia, Mexic și Europa.

Pe parcursul celui de-al doilea trimestru al anului 2024, BYD a devenit al șaptelea cel mai mare producător auto din lume, iar grupul are acum peste 900.000 de angajați, inclusiv 100.000 de ingineri. Compania chineză nu se rezumă la statutul de producător, ci și investește masiv în cercetare și dezvoltare.

Yangwang U9

Yangwang U9 este un model simbolic pentru BYD și ilustrează apogeul industriei auto chineze, cu cele patru motoare electrice care însumează 1.300 CP  pentru un cuplu de 1.680 Nm, permițând accelerarea de la 0 la 100 km/h în doar 2,36 secunde.

U9 este echipat și cu platforma e4 și sistemul DiSus-X, care permite distribuirea independentă a cuplului între cele patru roți, beneficiind de performanță, manevrabilitate și siguranță de top. Producătorul nu a confirmat încă dacă Yangwang U9 va fi comercializat și în Europa.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!