Cât costă asigurarea unui hypercar Bugatti sau a unui model de colecție
21.10.2024
        
Distribuie acest articol!   

Visul de a avea un Bugatti îi animă pe mulți, dar pentru majoritatea rămâne doar o dorință mult prea îndepărtată. Iar principalul motiv rămâne prețul exorbitant al acestei bijuterii tehnice. Sumă la care se adaugă costurile colaterale – de întreținere și cu asigurarea, care sunt și ele, evident, pe măsura mașinii.

Bucuria de a conduce unul dintre cele mai exclusiviste hypercar-uri din lume este o adevărată provocare financiară, pe care foarte puțini și-o pot permite. În cele ce urmează detaliem cele mai puțin cunoscute dintre costurile deținerii unui Bugatti Chiron, cele cu asigurarea!

Chiron este, fără îndoială, un model excepțional, ce reprezintă apogeul performanței și al prestigiului în domeniul automobilelor supersport. Pentru a conduce acest model trebuie să câștigi la loterie sau, ca să revenim cu picioarele pe pământ, să fii multimilionar.

Reamintim, Chiron are sub capotă un impresionant motor W16 quad-turbo de 8 litri, care dezvoltă o putere fenomenală, de 1.500 CP. Poate trece de la 0 la 100 km/h în doar 2,4 secunde și atinge o viteză maximă limitată electronic de 420 km/h.

Pentru a te putea bucura de asemenea performanțe, investiția nu se oprește la cele trei milioane de euro, prețul de catalog al lui Chiron. Achiziția este doar începutul unei aventuri costisitoare, urmată de o serie de costuri suplimentare și oarecum neașteptate.

Costul asigurării se ridică la aproximativ 48.000 de euro. O sumă „estimativă”, obișnuită pentru vehicule de prestigiu precum Bugatti Chiron. Cu aceeași sumă, în mod normal, se poate achiziționa un SUV de gamă medie bine echipat!

Luxul și performanța au prețul lor, de aceea deținerea unui Chiron rămâne un privilegiu rezervat unei elite capabile să suporte aceste costuri impresionante.

Aston Martin V8 Vantage

Bugatti este în topul mărcilor de prestigiu, iar pentru comparație iată cât costă asigurarea în cazul altor modele exclusiviste. Pentru Aston Martin V8 Vantage, bugetul anual pentru asigurare se situează între 1.500 și 2.000 de euro. Nu-i așa că această sumă poate părea de-a dreptul rezonabilă în comparație cu asigurarea unui Chiron? Și totuși, este considerabil mai mare decât o asigurare auto obișnuită.

Există însă și situații mai dramatice, ca în cazul proprietarilor de automobile foarte rare sau de colecție. Este cazul legendarul Ferrari 250 GTO, model la care asigurarea anuală poate depăși cu ușurință 100.000 de euro.

Ferrari 250 GTO

O astfel de sumă este justificată de valoarea imensă a mașinii istorice. Pe piața de licitații, un 250 GTO se vinde cu zeci de milioane de dolari, de altfel acesta fiind primul automobil a cărui valoare a depășit echivalentul propriei greutăți în aur. În plus, un vehicul istoric la acest nivel are nevoie și de un tratament deosebit pentru conservare.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!