Volkswagen ID.R (2018). Ambasadorul electromobilității
22.10.2024
        
Distribuie acest articol!   

După imensul scandal Dieselgate, declanșat în 2015, Volkswagen a făcut eforturi disperate pentru a-și spăla imaginea, mizând pe energia curată. În plan comercial, schimbarea s-a concretizat prin lansarea gamei de modele 100% electrice ID.

Întreaga campanie avea nevoie de un ambasador, care să demonstreze potențialul mobilității electrice. Așa s-a născut ID.R, primul monopost electric de curse de la Volkswagen fiind gata de funcționare după doar 250 de zile de dezvoltare.

Întreg proiectul a durat trei ani și a fost încununat cu succes, după ce ID.R și-a îndeplinit cu brio misiunea ca pionier tehnologic și chiar a scris istorie în motorsportul mondial. Dezvoltarea a început la sfârșitul anului 2017, iar mai apoi, în doar doi ani, avându-l la volan francezul Romain Dumas, această mașină electrică de 500 kW (680 CP) a stabilit cinci recorduri în patru țări, pe trei continente.

Volkswagen Motorsport și-a demonstrat expertiza tehnică la Pikes Peak, pe Nürburgring Nordschleife, la Goodwood Festival of Speed și pe Muntele Tianmen din China. Cea mai răsunătoare performanță a fost realizată în ediția 2018 a „cursei către nori”, când a devenit prima mașină pur electrică ce a stabilit recordul all time la Pikes Peak.

Fabuloasa istorie a acestui pionier al motorsportului electric a stabilit cinci recorduri în patru țări, pe trei continente. Imensul potențial al elecromobilității era astfel demonstrat la cele mai exigente standarde.


AFLĂ MAI MULTE:
● Despre proiectul „Colecția de vis. 101 bijuterii auto”
● Secțiunea „101 bijuterii auto”, pe 24auto.ro

Distribuie acest articol!