Viitorul Peugeot 3008 electric va avea autonomie de până la 650 km
15.08.2020
        
Distribuie acest articol!   

În 2023, PSA va inaugura o nouă platformă tehnică, eVMP, destinată viitoarelor modele electrice de mari dimensiuni ale grupului. Aceasta ar putea avea un acumulator cu capacitatea de până la 100 kWh.

PSA accelerează electrificarea, iar prima etapă în acest sens o constituie lansarea platformei e-CMP, pe baza căreia sunt dezvoltate versiunile electrice ale modelelor Citroen C4, Peugeot 208 și 2008, Opel Corsa și Mokka și DS3 Crossback. Următoarea etapă se va baza pe o nouă platformă, denumită eVMP, de la ”electric vehicule modular platform”.

Cu ocazia prezentării rezultatelor finaciare pentru primul semestru din 2020, Carlos Tavares, președintele PSA, a furnizat câteva informații interesante referitoare la noua platformă tehnică. eVMP va permite dezvoltarea de modele cu două sau patru roți motrice, acestea din urmă având câte un motor pe fiecare punte, cu puteri însumate de până la 250 kW (340 CP).

În privința acumulatorului, este vehculată o capacitate care va varia între 60 și 100 kWh. Autonomia în ciclu WLTP ar urma să înceapă de la 400 km și să ajungă până la 650 km, valori interesante pentru o propulsie electrică!

Noua platformă va fi utilizată pentru modelele din segmentele C și D, care sunt cele mai mari din gama PSA. Pentru reducerea costurilor, grupul a demarat proiectarea eVMP pornind de la actuala platformă EMP2, cu scopul de a prelua cât mai multe elemente posibile.

Inaugurarea platformei eVMP este programată pentru 2023, pe un SUV compact. Este vorba de viitorul Peugeot 3008, a cărui producție se va realiza la Sochaux. Platforma va fi utilizată, de asemenea, la versiuni hibride.

Distribuie acest articol!