Volkswagen ID.1 va fi lansat în 2025, ca înlocuitor al actualului model electric e-Up!
30.08.2020
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen va livra în curând primele exemplare ale compactei electrice ID.3. Între timp sunt tot mai insistente zvonurile referitoare la un model de dimensiuni mici, botezat ID.1 și care va înlocui variantă 100% electrică a actualei mezine din gamă, e-Up!.

Volkswagen își va intensifica ofensiva pe segmentul electricelor prin introducerea unui model mai mic și, implicit, mai accesibil, cunoscut deocamdată sub codul intern ”e-Zzity”, dar care în varianta de serie se va numi ID.1. Va avea o caroserie cu 5 uși și un preț mult mai abordabil decât ID.3 – sub 20.000 de euro.

Vor exista mai multe declinări de caroserie, printre care un crossover (ID.1 Crozz) și o utilitară (e-Roomzz). Foarte probabil, la fel ca în cazul lui e-Up!, și ID.1 va avea versiuni similare derivate sub alte sigle din grup – Skoda și SEAT.

Partea tehnică este asigurată de platforma MEB, cu preluarea unor elemente din arhitectura ID.3. Pentru menținerea unui preț cât mai redus, acumulatorul va avea o autonomie maximă de până în 300 km (24-36 kWh). Este o cifră similară cu ce vedem la alte modele electrice urbane lansate în această perioadă, precum Honda E.

Este devreme pentru a vorbi despre data comercializării noului Volkswagen ID.1. Un prim concept este așteptat pentru 2023, iar lansarea în producție ar trebui să se producă doi ani mai târziu. Zovnurile mai vorbesc și despre un viitor model ID.2, ceva mai mare, care ar urma să apară imediat după ID.1, ca replică la concurența franceză reprezentată de Renault Zoe și Peugeot e-208.

Distribuie acest articol!