Acord între PSA și Total, pentru o fabrică de baterii
11.09.2020
        
Distribuie acest articol!   

Doi giganți ai industriei franceze, Grupul PSA și compania petrolieră Total au anunțat săptămâna trecută că își vor uni eforturile în cadrul unui joint venture al cărui obiectiv va fi producția de acumulatori pentru propulsia automobilelor electrice.

Denumită ACC (Automotive Cells Company), compania încearcă să limiteze dependența de acumulatorii produși în Asia, prin devoltarea capacității de producție atât de necesare pieței europene, estimată la 400 GWh, la nivel de acumulatori, până în anul 2030. Adică de 15 ori mai mult față de situația actuală!

Producția acestei fabrici ar urma să acopere necesarul anual de acumulatori pentru echiparea a circa un milion de automobile, adică peste 10% din piața europeană de profil.

Chiar și așa, dependența de Asia va continua să existe: din necesarul de circa 400 GWh estimat pentru 2030 pe piața europeană, ACC vizează cel mult 48 GWh. Prin comparație, capacitatea primei fabrici Tesla din Nevada a fost de 35 GWh, cu trecere rapidă la 54 GWh. Și nu trebuie uitat că Tesla a început deja construcția propriei fabrici în Europa!

Distribuie acest articol!