Majoritatea norvegienilor văd în automobilul electric soluția ideală pentru nevoile proprii de deplasare
06.09.2020
        
Distribuie acest articol!   

Cea mai mari rată de adoptare a electromobilității în Europa este în cele două țări nordice, unde proprietarii de automobile electrice dezmint scepticii.

Dezarmați de consumurile reduse și eficiența automobilelor electrice în sezonul cald, electro-scepticii noștri arată amenințător cu degetul spre sezonul rece din România: „las’ că vine iarna și vedeți voi”. Așa este, acumulatorilor nu le place frigul și o mulțime de consumatori vor absorbi prețioșii electroni pentru funcționarea optimă a sursei de curent la bord și pentru siguranța și confortul pasagerilor.

Dar cei aproape 320.000 de proprietari de vehicule electrice din Norvegia vin să ne asigure că, dacă în țara din nord se poate circula iarna cu electricele, se va putea cu siguranță și la noi. Desigur că informații riguroase despre cum afectează frigul consumul și autonomia sunt necesare pentru planificarea călătoriilor mai lungi, dar traficul în oraș va fi diferit doar prin frecvența mai mare a încărcărilor.

Peste 70% din cumpărătorii norvegieni sunt convinși că o mașina electrică este soluția ideală pentru nevoile proprii de deplasare. Minoritatea care încă mai cumpără vehicule cu motoare termice are motive bine întemeiate și o mai poate face pentru încă cinci ani, după care vânzarea automobilelor echipate cu motoare cu ardere interna va fi interzisă în Norvegia.

Înmatriculări pe modele

În luna de vacanță, norvegienii au continuat să dovedească un mare apetit pentru SUV-urile germane premium, Audi e-tron (769 înmatriculări) și Mercedes EQC (580), fiind liderii livrărilor din august.

Primul lot de Polestar 2 sosit din China în portul Zeebrugge

Încă un aspect legat de comportamentul cumpărătorilor este legat de întrebarea: cât de receptivi sunt clienții europeni la automobile ”Made in China”?

Norvegienii nu par sa aibă reticențe, modelul MG ZS produs de SAIC (Shanghai Automotive) fiind pe locul 11 al înmatriculărilor din 2020, cu 14.93 SUV-uri compacte livrate clienților, iar noul venit Polestar 2 a intrat direct pe locul 4 în topul din august, cu 492 de înmatriculări.

Citiți în continuare pe blogul dedicat mobilității electrice despre înmatriculările în Suedia ți succesul modelului Polestar 2 în prima lunî de vânzări, www.electromobilitate.com

Distribuie acest articol!