Toate modelele Grupului Renault vor fi electrificate
16.11.2020
        
Distribuie acest articol!   

În urma presiunilor exercitate de noile reglementări antipoluare asupra industriei auto, Grupul Renault trece la a doua etapă în materie de mobilitate electrificată.

Recent, cu ocazia evenimentului Renault eWays, în cadrul căruia a prezentat conceptul Megane eVision și Spring, primul model electric de la Dacia, gigantul francez a anunțat că toate modelele sale vor fi, în curând, electrificate.

Practic, până în 2022, toate noile vehicule comercializate de Grupul Renault vor fi disponibile cu motorizare hibrid sau electrică, fie că este vorba de o singură opțiune în ofertă sau de o alternativă la propulsia termică.

Acest anunț privește atât marca Renault, de altfel destul de avansată în domeniu, grație modelelor Captur și Arkana E-Tech, care se alătură lui Twizy, Twingo Electric, Clio E-Tech și Megane E-Tech, dar și Dacia. Strategia se înscrie în obiectivul Renault pe termen lung care vizează reducerea emisiilor de CO2 la 50% în 2030, raportat la 2010, pentru ca mai apoi să ajungă la zero emisii, până în 2050. Un obiectiv care se aliniază acțiunilor inițiate la nivelul Uniunii Europene, în domeniu.

Distribuie acest articol!