Raport Deloitte: Vânzările de mașini electrice vor crește anual cu 30%, în următorul deceniu
28.11.2020
        
Distribuie acest articol!   

Un raport Deloitte, intitulat „Electric Vehicle. Setting a course for 2030” și citat de HotNews.ro, arată că vânzările de automobile electrice vor crește anual cu 30%, în următorul deceniu, astfel că una din trei mașini nou vândute în 2030 va fi electrică.

Astfel, numărul total de mașini electrice vândute anual în întreaga lume va crește de la 2,5 milioane în 2020, la 11,2 milioane în 2025 și la 31,1 milioane în 2030.

Raportul previzionează că, pe măsură ce economiile lumii își vor reveni în urma crizei generate de pandemia de Covid-19, vânzările de mașini cu motor pe combustie internă își vor relua creșterea și vor ajunge la 81,7 milioane în 2025 la nivel global, însă vor înregistra un declin în anii care vor urma.

Factorul cheie în stimularea creșterii cererii de mașini electrice în următorii zece ani va fi, conform experților Deloitte, schimbarea atitudinii consumatorilor, odată cu disiparea barierelor care au limitat, până acum, accesul la astfel de mașini. Prețurile se apropie tot mai mult de cele ale mașinilor pe motorină sau benzină, iar gama de modele puse în vânzare se diversifică. Totuși, se menține preocuparea cumpărătorilor cu privire la autonomia unei astfel de mașini și la lipsa infrastructurii de alimentare.

Sursa: Deloitte Romania via HotNews.ro

Distribuie acest articol!