Volkswagen pregătește un model electric cu autonomie de 700 km
16.12.2020
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen și-a propus ca până în 2025 să aibă în ofertă o gamă completă de modele electrice, inclusiv o limuzină de categorie medie. Aceasta s-ar putea numi ID 6 și ar trebui să ofere o autonomie de până la 700 km.

După compacta ID.3 și SUV-ul ID.4, Volkswagen lucrează pentru versiunea de serie a conceptului ID Buzz. Modelele electrice vor ataca, așadar, și partea superioară a gamei, o extindere care vine și cu îmbunătățiri importante în privința autonomiei.

Publicația Autocar îl citează pe Frank Welsch, responsabilul cu cercetarea și dezvoltarea de la Volkswagen, care vorbește de o autonomie ce ar putea ajunge până la 700 km. Noul model va fi dezvăluit în 2023, cel mai probabil sub forma unui break generos, comparabil ca dimensiuni cu Passat. Va fi propus cu tracțiune pe puntea spate, însă va exista și o versiunie 4×4, cu două motoare.

Progresele anunțate în privința acumulatorilor sunt rodul cercetărilor companiei californiene QuantumScape, specializată în acumulatori, cu care Volkswagen a demarat un parteneriat. Eforturile s-au concentrat asupra unei baterii solide, foarte avansată în materie de stabilitate și longevitate. Prototipul păstrează o capacitate de 80% după 800 de cicluri de reîncărcare, cu o lognevitate de ordinul suterlor de mii de kilometri și o viteză de reîncărcare până la 80% în doar 15 minute. Performanțe care vor face, fără îndoială, ca acest nou model electric să fie foarte atractiv!

Distribuie acest articol!