Volvo anunță un nou model electric
27.12.2020
        
Distribuie acest articol!   

Președintele Volvo, Hakan Samuelsson, a anunțat că producătorul suedez va prezenta oficial, pe 2 martie 2021, un al doilea model 100% electric.

Fără a da prea multe amănunte, Samuelsson a declarat că noul model va folosi aceeași platformă ca și XC40 Recharge, dar va avea un alt profil. Este de așteptat să vedem un SUV coupe, însă nu sunt excluse și alte variante.

Apropo de electrificare, se zvonește că Volvo pregătește un înlocuitor cu o astfel de propulsie și pentru V40. Ca design, ar urma să fie inspirat de Polestar 2 și conceptul 40.2, din 2016.

Samuelsson spune că intenția Volvo este de a oferi o opțiune 100% electrică de motorizare pentru fiecare segment în care activează. Astfel, chiar dacă în prezent trei sferturi din vânzări sunt reprezentate de SUV-uri, modelele cu arhitectură tradițională nu vor fi neglijate.

Volvo mai are în plan și un SUV electric de dimensiuni mai mici, care ar urma să se poziționeze în gamă sub XC40. Acesta ar urma să utilizeze platforma modulară dezvoltată împreună cu proprietarul mărcii suedeze, grupul chinez Geely. Rămâne de văzut dacă se va numi XC20.

Distribuie acest articol!