Anunț oficial Ford: exclusiv modele electrice pentru Europa, din 2030
17.02.2021
        
Distribuie acest articol!   

După restructurare și revenirea la profitabilitate, Ford anunță trecerea la următoarea etapă a planului pentru Europa, aceea a unui viitor complet electric. Constructorul american anunță că are ca obiectiv, pentru orizontul anului 2030, o gamă de autoturisme formată din modele 100% electrice.

Obiectivul Ford pentru un viitor electric este susținut de o investiție de un miliard de dolari într-un nou centru de producție a vehiculelor electrice, la Köln, în Germania. Primul autoturism de volum complet electric, construit în Germania și destinat clienților europeni, va ieși de pe liniile de producție ale fabricii din Köln în 2023 și va avea la bază platforma Volkswagen MEB.

Într-o primă fază, gama Ford va fi 100% pregătită să atingă zero emisii, în variantele electrice sau plug-in hybrid, pînă în 2025. În mod similar, întreaga gamă de vehicule comerciale Ford va fi complet electrică sau plug-in hybrid până în 2024. Ford se așteaptă ca două treimi din vânzările de vehicule comerciale să fie reprezentate de vehicule electrice sau plug-in hybrid, până în 2030.

Anunțul de azi vine după ce Ford a raportat o revenire la profitabilitate în Europa, în al patrulea trimestru al anului 2020. Ford a anunțat că investește cel puțin 22 de miliarde de dolari la nivel global în electrificare până în 2025, aproape de două ori mai mult decât planurile anterior comunicate în legătură cu vehiculele electrificate.

Sursa: comunicat de presă Ford

Distribuie acest articol!