Hyundai recheamă în service peste 80.000 de automobile electrice Kona, pentru a le înlocui acumulatorii
25.02.2021
        
Distribuie acest articol!   

Constructorul coreean Hyundai se vede nevoit să recheme în service circa 82.000 de automobile electrice, pentru a le înlocui acumulatorii. Decizia vine în urma mai multor incendii produse la borul unor automobile electrice Kona.

Peste 80.000 dintre automobilele vizate de această rechemare sunt Kona electrice. Mai exact, cele produse în intervalul 2018-2020. Acestora li se adaugă și câteva exemplare Ioniq electrice, însă mult mai puține.

Deși volumul nu este deosebit de mare, totuși implicațiile financiare cauzate de această rechemare nu sunt deloc de neglijat: costurile totale se ridică la circa 740 de milioane de euro! În plus, constructorul coreean este afectat și în planul imaginii, într-un moment în care tocmai lansează primul model din noul brand dedicat automobilelor electrice, Ioniq.

În Coreea de Sud este în plină desfășurare un scandal pe această temă. Producătorul acumulatorilor, LG Chem, respinge toate acuzațiile pe care i le aduce ministerul Trasporturilor din această țară, cum că ar fi comis o serie de erori în procesul de fabricare a celulelor pentru acumulatori.

Distribuie acest articol!