5 argumente care vor face din Dacia Spring un model electric de succes
10.04.2021
        
Distribuie acest articol!   

Pe 20 martie, la scurt timp după prezentarea oficială, Dacia a lansat precomenzile pentru primul său model electric, Spring. A fost un succes instantaneu, constructorul anunțând imediat că aproape 6.000 de români s-au înscris deja pentru a cumpăra acest mini-SUV.

Cum se explică acest succes, pentru un model pe care, practic, niciunul dintre acești primi compărători nici măcar nu l-a văzut ”în mărime naturală”? Ca să nu mai spunem că de condus nici nu putea fi vorba! Ei bine, lipsa unui concurent direct pe măsură și ”seceta” de oferte care i-a dus în pragul disperării pe fanaticii segmentului electric sunt două explicații plauzibile.

Dar nu este vorba doar de atât! Analizînd fișa tehnică a mașinii, am identificat cel puțin cinci argumente în favoarea acestui prim model electric comercializat sub sigla Dacia. Sunt atuuri majore pentru Spring, care promite să devină un bestseller în țara de origine a brandului Dacia, deși modelul în cauză este unul… ”made in China”!

1. Prețul imbataibil
Pe o piață în care criteriul prețului are o greutate zdrobitoare în decizia de cumpărare, Spring convinge în primul rând prin preț. Pleacă de la 16.800 de euro cu TVA, iar prin Programul Rabla poate ajunge sub 9.500 de euro! Așadar, Spring este de departe cel mai ieftin automobil 100% electric dsponibil la ora actuală pe piață!

2. Performanțele rezonabile
Cu 44 CP și 125 Nm, este cât se poate de clar că motorul electric este departe de a impresiona! Dar pentru un vehicul urban, a cărui greutate (inclusiv acumulatorul) este sub o tonă, performanțele sunt suficiente! Iar acumulatorul de 33 kW asigură o autonomie de 230 km în condiții de utilizare mixtă  sau de 305 km în regim urban.

3. Adaptabilitatea la traficul urban
Cu doar 3,73 metri lungime, este cu 33 cm mai scurt decât Sandero. Oferă loc suficient pentru patru persoane și un portbagaj de 290 litri. Cântărește 970 kg și are raza de bracare de 9,6 metri. Toate aceste date recomanda Spring drept un mini ideal pentru utilizare zilnică în mediul urban.

4. Alura de mini-SUV
Spring are un design inspirat, cu proporții de crossover, chiar dacă dimensiunile de gabarit îl poziționează în segmentul supermini, nicidecum SUV! Dinamic și versatil, are garda la sol de 15 cm și un look în tendințe.

5. Nivelul corect de echipare
La o atentă trecere în revistă a listei de dotări, remarcăm că, la nivelul său de preț, Dacia Spring este o ofertă onorabilă. Nivelul de finisare este corect, având în vedere că vorbim despre un model de intrare în gamă. Mai mult chiar, în funcție de versiunea aleasă, sunt oferite diferite niveluri de echipare și tehnologie, ca de pildă ecranul tactil de 8 inchi, cu Media Nav.

Distribuie acest articol!