Volkswagen își mărește investițiile în acumulatori
14.06.2021
        
Distribuie acest articol!   

Pe termen mediu și lung, Grupul Volkswagen vizează să își asigure producția necesară de acumulatori pentru automobilele electrice. O investiție care va totaliza circa 500 milioane de euro!

La fel ca alți mari constructori, Volkswagen vizează independența în privința acumulatorilor. În acest sens a prevăzut construirea a nu mai puțin de șase uzine producătoare de acumulatori, în Europa.

Acumulatorii sunt, în prezent, pentru foarte mulți constructori, un adevărat călcâi al lui Ahile. Pentru a atinge targetul impus în materie de vânzări de modele electrice, de un milion de unități anual, Grupul Volkswagen trebuie să rezolve cât mai rapid problema aprovizionării cu acumulatori.

Investițiile masive ale gigantului german în uzina suedeză Northvolt vor continua cu o nouă tranșă, suplimentară, de 500 milioane de euro. Scopul investiției: mărirea participației Volkswagen până la 20% din capitalul Northvolt. La rândul său, compania Northvolt și-a propus să dezvolte, până în 2030, noi tipuri de acumulatori, care să conțină până la 50% metale reciclabile.

Până în prezent, Northvolt a atras aproape șase miliarde de euro de la Volkswagen și alți investitori privați. Prin cele șase uzine prevăzute a fi construite în Europa, Volkswagen ar urma să își asigure 240 GWh prin acumulatorii produși pe Bătrânul Continent. De asemenea, grupul german mizează și pe parteneriatul cu americanii de la Quantumscape, care ar trebui să demareze producția industrială de acumulatori solid state undeva la orizontul anului 2025.

Distribuie acest articol!