Automobilele electrificate vor ajunge în topul vânzărilor, până în 2028
03.07.2021
        
Distribuie acest articol!   

Cota de piață a automobilelor cu propulsie electrică sau hibrid își continuă ascensiunea într-un ritm susținut. Chiar dacă deocamdată acestea dețin procente modeste din totalul vânzărilor, se previzionează că vor reprezenta majoritatea vânzărilor în Europa, până în 2028.

Potrivit unui studiu realizat de Ernst & Young, Europa va deveni în câțiva ani liderul pieței vehiculelor electrice. Însă peste 10 ani, în 2031, China va ocupa prima poziție.

În 2033, vânzările din China vor fi dominate de versiunile electrificate, în detrimentul celor cu propulsie termică. Același lucru se va întâmpla, până în 2036, și în Statele Unite, țară  rămasă mult  în urmă, din acest punct de vedere, în timpul administrației Trump.

De asemenea, conform aceluiași studiu, modelele electrificate vor avea o proporție majoritară la vânzări, în 2033. Cu alte cuvinte, este de așteptat ca tranziția spre electrificare să dureze 12 ani.

Dacă va fi așa, se va întâmpla cu 5 ani mai devreme decât ceea ce previzionase anterior Ernst & Young. Motivele: accelerarea politicilor restrictive pentru propulsia termică, oferta din ce în ce mai atractivă și apariția noii generații de cumpărători, mai dispuși să utilizeze electromobilitatea.

Pentru viitorul pe termen lung, Ernst & Young anticipează că propulsia termică va reprezenta doar 1% din vânzări, în 2045. Nimic surprinzător, având în vedere numeroasele restricții care vor fi impuse până atunci, atât în Europa, cât și în restul lumii.

Distribuie acest articol!