Întreaga gamă de modele Mercedes-Benz va fi electrificată, începând din 2022
30.07.2021
        
Distribuie acest articol!   

Perspectiva interzicerii propulsiei termice la vânzări, în Europa, începând din 2035, va afecta întreaga industrie auto. Mercedes nu face excepție și are un obiectiv cât se poate de ambițios: până la finele acestui deceniu să devină o marcă 100% electrică, pe piețele care vor permite această transformare.

După cum se știe, Mercedes a lansat deja modelele electrice EQA, EQB și EQS. Din 2022, gama electrică va fi completată cu EQE, echivalentul electric al Clasei E, precum și variantele SUV ale modelelor electrice EQE și EQS. Și este doar începutul!

Schimbările care se prefigurează pe termen mediu nu par să-i sperie pe cei de la Mercedes! În cadrul unei conferințe online, zilele trecute, președintele Daimler, Ola Källenius, a vorbit pe larg despre planurile de viitor ale gigantului german.

De anul viitor, Mercedes va oferi modele 100% electrice cu baterii (BEV) în toate segmentele, iar din 2025 toate platformele sale vor exclusiv electrice. Din punct de vedere tehnic, aceste ambiții se traduc prin adoptarea a trei platforme Mercedes-Benz electrice distincte, după cum urmează:
MB.EA – pentru modele de dimensiuni medii și mari
AMG.EA – pentru modele de performanță (Mercedes-AMG)
VAN.EA – pentru autovehicule comerciale ușoare

Investițiile Mercedes în electromobilitate se vor ridica la 40 de miliarde de euro, până în 2030. Banii vor merge spre construirea a nu mai puțin de opt giga-fabrici de acumulatori, răspândite peste tot în lume, cu o capacitate anuală de producție de peste 200 GWh.

Constructorul german mizează pe flexibilitatea bateriilor, care vor putea fi integrate la peste 90% din viitoarele modele electrice. De asemenea, standardizarea elementelor tehnice va permite reducerea costurilor de producție.

”Cireașa de pe tort” va fi modelul derivat din Vision EQXX, un automobil electric cu autonomie de peste 1.000 km și un consum mediu în condiții normale de autostradă format dintr-o singură cifră (kWh/100 km).

În paralel, investițiile în motorizările termice sau hibride vor scădea cu 80% până în anul 2026. Iar dincolo de toate, Mercedes dă asigurări acționarilor săi în privința marjelor de profit, care se vor menține la două cifre, chiar dacă întreaga gamă de modele va deveni, între timp, 100% electrică!

Distribuie acest articol!