Trinity - primele detalii despre următoarea generație de automobile electrice Volkswagen
22.12.2021
        
Distribuie acest articol!   

Deși familia de modele electrice ID de la Volkswagen a debutat relativ recent, în 2020, a doua generație este deja în pregătire.

Autonomia, performanțele, conducerea autonomă și prețul sunt principalii indicatori de performanță pe care constructorul german îi vizează la următoarea generație de automobile electrice, al cărei model inaugural poartă numele de cod Trinity.

Președintele Volkswagen, Ralf Brandstätter, a dezvăluit o serie de detalii despre acest proiect secret, în cadrul unui interviu acordat publicației germane Bild.

Primele imagini teaser prezintă o berlină cu profilul arcuit, în stil Volkswagen Arteon sau Mercedes EQS. Nici la interior surprizele nu vor fi de proporții.

Cu o lugime totală de 4,70 metri, acest prim model din proiectul Trinity va fi un sedan care ar urma să concureze direct cu Tesla Model 3 și viitorul Ioniq 6, anunțat pentru 2022. Este avansată o autonomie de până la 700 km, fără a detalia timpul de încărcare și nici capacitatea acumulatorului, însă este clar că se încearcă dominarea concurenței la aceste capitole.

Nu se știe nimic concret nici în privința motorizărilor, dar s-a strecurat o cifră pentru accelerația clasică 0-100 km/h: 5 secunde. Automobilul ar urma să dispună de sisteme de conducere autonomă de nivel 4, ceea ce presupune ca rularea pe șosea să se efectueze fără intervenție umană. Totuși, aplicarea acestui nivel de autonomie nu va fi posibilă mai devreme de anul 2030!

Proiectul Volkswagen Trinity ar urma să fie prezentat oficial abia în 2024, iar versiunea de producție ar urma să apară în 2026. Analiștii din industrie văd în acesta o transformare majoră de strategie, la Volkswagen. Cât despre rivalitatea cu Tesla Model 3, ea va depinde în foarte mare măsură de prețul la care va fi oferit noul sedan electric de la Volkswagen.

Ralf Branstätter a vorbit despre un preț de plecare de 35.000 de euro pentru Trinity. Așadar, este de așteptat o reducere de costuri care va face ca acest model să fie la fel de abordabil ca și un ID.3 Pure Performance din prezent, dar cu autonomia dublată!

Această performanță va fi posibilă grație noii platforme tehnice SSP, pe care gigantul german o va inaugura în 2025, cu Audi Artemis. Va fi baza comună pentru toate modelele electrice viitoare ale Grupului Volkswagen.

Distribuie acest articol!