Shell a transformat o benzinărie într-un hub de încărcare a automobilelor electrice
03.02.2022
        
Distribuie acest articol!   

Distribuitorii de carburanți fosili se văd obligați să se adapteze din mers pentru a supraviețui noilor trenduri din industria auto, aflate sub semnul electrificării. Astfel, în premieră pentru Marea Britanie, Shell a transformat recent o benzinărie tradițională într-un centru de încărcare rapidă pentru mașinile electrice.

Este primul hub urban de încărcare pentru vehicule electrice, din rețeaua Shell. În cadrul acestuia, stațiile de încărcare rapidă au înlocuit pompele tradiționale de benzină, în cartierul Fulham din Londra.

Convertirea stației de benzină într-una de încărcare electrică este o reacție la creșterea vânzărilor de automobile electrice, înregistrată în ultimul timp pe plan european. Compania petrolieră anglo-olandeză își diversifică astfel oferta, iar noua rețea globală de stații de încărcare ar trebui să ajungă la peste jumătate de milion de locații, până la sfârșitul anului 2025.

Hub-ul de încărcare Fulham Shell este de acum dedicat exclusiv vehiculelor electrice și poate găzdui simultan nouă mașini. Stațiile de încărcare rapidă au puterea de 175 kW.

Potrivit comunicatului Shell, modelele compatibile se pot încărca până la 80% din capacitate în aproximativ 10 minute.

Noua stație electrică Shell Fulham adoptă un design modern și sustenabil, cu acoperiș din lemn care încorporează panouri solare, în timp ce încărcătoarele sunt alimentate cu energie regenerabilă certificată 100%.

În timp ce își încarcă vehiculul, clienții își pot face cumpărăturile în supermarketul Little Waitrose & Partners, pot lua o pauză de cafea la Costa sau pot beneficia de o conexiune wi-fi gratuită.

Distribuie acest articol!