Care sunt cei mai bine plătiți piloți din Formula 1, în sezonul 2022
29.03.2022
        
Distribuie acest articol!   

Se știe, piloții de Formula 1 sunt printre cei mai bine plătiți sportivi din lume. Desigur, acest lucru nu este valabil pentru toată distribuția din ”Marele Circ”! Mai mult chiar, sunt destul de des întâlnite situațiile în care unii trebuie să vină ”cu bani de acasă” pentru a-și asigura participarea în F1. Să ne gândim doar la rusul Nikita Mazepin…

Deloc surprinzător, septuplul campion mondial Lewis Hamilton este din nou cel mai bine plătit pilot din lume, cu un salariu anual estimat la 36 de milioane de euro pentru anul 2022. Vorbim aici strict doar de salariu, fără bonusuri sau contracte de publicitate!

Pe locul al doilea se află acum campionul en titre, Max Verstappen, cu un salariu anual de 22 de milioane de euro, însă olandezul ar trebui să devină cel mai bine plătit pilot din toate timpurile, începând din 2024. Noul său contract cu Red Bull Racing, pentru perioada 2024-2028, prevede 50 de milioane de euro pe an!

Fernando Alonso ocupă treapta a treia a podiumului. Alpine îl plătește pe dublul campion mondial cu nu mai puțin de 18 milioane de euro. El este urmat în top de germanul Sebastian Vettel (Aston Martin), cu aproximativ 13 milioane de euro.

Nici Daniel Ricciardo nu este plătit deloc rău, având în vedere că, deși nu are la activ niciun titlu mondial, va încasa anul acesta circa 11 milioane de euro de la McLaren. Mai mult cu un milion decât Charles Leclerc și cu două milioane peste Carlos Sainz, cei doi piloți de la Ferrari.

Francezii Esteban Ocon (Alpine) și Pierre Gasly (Alpha Tauri) completează acest top 10, fiecare cu circa 4 milioane de euro.

Top 10 cei mai bine plătiți piloți din Formula 1, ediția 2022
Lewis Hamilton (Mercedes): 35 milioane de euro
Max Verstappen (Red Bull): 22 milioane de euro
Fernando Alonso (Alpine): 17,5 milioane de euro
Sebastian Vettel (Aston Martin): 13 milioane de euro
Daniel Ricciardo (McLaren): 11 milioane de euro
Charles Leclerc (Ferrari): 10,5 milioane de euro
Carlos Sainz (Ferrari): 8,5 milioane de euro

Distribuie acest articol!