WRC, Portugalia: Rovanperä, imbatabil!
24.05.2022
        
Distribuie acest articol!   

Mondialul de raliuri a programat, la finele săptămânii trecute, în Portugalia, a patra rundă din cele 13 ale sezonului 2022. Kalle Rovanperä și-a trecut în cont a treia victorie din actualul sezon și, cu maximum de puncte obținute aici, și-a consolidat poziția de lider în ierarhia piloților.

Toyota Gazoo Racing a fost pe cale să monopolizeze podiumul, cu Elfyn Evans pe locul second și Takamoto Katsuta al treilea, dar pe ultimii kilometri Dani Sordo (Hyundai) a reușit in extremis să urce pe podium.

Aflat în spatele lui Elfyn Evans în primele două zile, Kalle Rovanperä (Toyota) a trecut în fața coechipierului său pe finalul zilei de sâmbătă. Finlandezul și-a crescut apoi avantajul în etapa scurtă de duminică și în final s-a impus cu un avans de 15,2 secunde.

După reușitele din Suedia și Croația, pilotul Toyota câștigă pe o a treia suprafață diferită, distanțându-se la 46 de puncte față de cel mai apropiat urmăritor, Thierry Neuville.

La rândul său, Elfyn Evans a obținut cel mai bun rezultat din acest sezon. Victimă a unei roți pierdute vineri, Thierry Neuville (Hyundai) a căzut de pe locul doi pe șapte, însă belgianul a reușit în cele din urmă să urce până pe locul cinci.

Prezenți la start ca invitați de lux, Sébastien Loeb (Ford) și Sébastien Ogier (Toyota) au avut ghinion în Portugalia. Primul nu a avut ocazia să evolueze din cauza unei probleme mecanice apărute chiar la startul primei zile, iar celălalt a comis o eroare în ziua a doua, care l-a aruncat în partea inferioară a clasamentului.

Următoarea etapă din WRC este programată în intervalul 2-5 iunie, în Italia (Sardinia).

Distribuie acest articol!