Anglia pune capăt subvenției la achiziționarea de automobile electrice
26.06.2022
        
Distribuie acest articol!   

În Anglia, guvernul tocmai a anunțat oprirea subvenției de 1.500 de lire sterline (cu aproximație, aproape 1.750 de euro) acordată cumpărătorilor anumitor automobile electrice noi. Se pune punct astfel unui sprijin acordat de mai bine de un deceniu, cu scopul de a impulsiona vânzările din această categorie.

Începând din 2011, guvernul britanic a încurajat constant tranziția spre electromobilitate, prin alocarea acestui ajutor acordat la achiziționarea unui nou automobil electric.

Potrivit autorităților, prin acest program s-a sprijinit vânzarea a aproape jumătate de milion de mașini electrice. Un adevărat succes!

În ultima perioadă s-a înregistrat o accelerare a electrificării parcului auto englez, context în care guvernul a decis să pună capăt acestui program. Intenția, pe viitor, este de concentrare pe alte tipuri de vehicule electrice, ca de pildă taxiuri, motociclete, utilitare, camioane sau modele destinate persoanelor cu mobilitate redusă.

În acest sens, executivul se bazează pe un buget de 300 de milioane de lire sterline.

Sfârșitul producției de automobile dotate cu motoare termice este fixat în Anglia pentru 2030, cu cinci ani înaintea termenului limită stabilit la nivelul Uniunii Europene. În acest sens, țara se pregătește deja de tranziție, prin dezvoltarea rețelei de stații de încărcare.

Din această perspectivă, autoritățile au prevăzut investiții de 1,6 miliarde de lire sterline, pentru a ajunge la 300.000 de puncte de încărcare până în 2030.

Distribuie acest articol!