A fost eliberat primul număr de înmatriculare verde din România
27.06.2022
        
Distribuie acest articol!   

Ministerul Afacerilor Interne anunță că a fost eliberat primul număr de înmatriculare verde. De astfel de numere pot beneficia, de acum, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România.

În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de astăzi.

astfel, se introduce și la noi în țară diferențierea pe baza plăcuțelor de înmatriculare, între autovehiculele convenționale și cele mai puțin poluante, o practică deja răspândită în multe țări.

MAI precizează că, prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante, se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport.

”Cu speranța că vom întâlni cât mai multe mașini cu numere verzi pe străzile din țara noastră, vă dorim o zi frumoasă, fără probleme în trafic!”, transmite Ministerul de Interne pe pagina de Facebook.

Credit foto: Facebook

Distribuie acest articol!