Formula 1, Austria: Victorie Leclerc, în fieful Red Bull!
10.07.2022
        
Distribuie acest articol!   

Formula 1 a ajuns la jumătatea sezonului. A 11-a rundă din cele 22 programate în 2022 s-a disputat la acest sfârșit de săptămână, la Spielberg, în Austria, pe Red Bull Ring.

Ca de fiecare dată în cursa considerată ”pe teren propriu” pentru Red Bull, Max Verstappen pornea ca principal favorit. Pronosticurile au fost confirmate în cursa de sprint de sâmbătă, câștigată de campionul en titre, care astfel a plecat duminică din pole position.

Max a avut un start excelent, însă a fost atacat destul de repede de Leclerc, care l-a depășit printr-o manevră de mare clasă, care a făcut deliciul fanilor. Apoi, prin conjunctura intrărilor la boxe, Sainz și Versappen s-au succedat la șefia cursei.

Apoi Leclerc l-a depășit din nou pe Verstappen, avantajat de data aceasta de problemele pe care olandezul le-a avut din cauza pneurilor uzate.

Finalul a fost unul incandescent, cu Leclerc în fața lui Verstappen și cu celălalt pilot Ferrari, Carlos Sainz, nevoit să abandoneze, cu mașina în flăcări, din cauza motorului care a cedat. Lewis Hamilton este cel care a profitat de abandonul lui Sainz, reușind din nou să urce pe podium.

De remarcat și excelenta clasare pe locul 6 a lui Mick Schumacher (Haas), cel mai bun rezultat de când tânărul pilot german evoluează în F1. Iar fanii l-au răsplătit cu titlul de Driver of the Day.

Clasamentul piloți:  1. Max Verstappen 208 p., 2. Charles Leclerc 170 p., 3. Sergio Perez 151 p.
Clasamentul constructori: 1. RedBull 359 p., 2. Ferrari 303 p., 3. Mercedes 237 p.

Următoarea cursă este programată pe 24 iulie, în Franța, la Le Castellet.

Distribuie acest articol!