Formula 1, Mexic: Record pentru Max Verstappen, cu 14 victorii într-un sezon!
31.10.2022
        
Distribuie acest articol!   

Cu trei curse rămase de disputat și cu cele două titluri mondiale deja adjudecate, finalul sezonului 2022 în Formula 1 este, practic, unul fără miză. Și totuși, cursa din Mexic a contat foarte mult pentru eroul local Sergio Perez (Red Bull), implicat în duelul cu Charles Leclerc (Ferrari), pentru poziția secundă în ierarhia piloților.

Max Verstappen (Red Bull) a fost cel mai rapid în calificări, reușind să obțină al șaselea pole position din acest sezon.

Olandezul a fost urmat pe grilă, în mod oarecum surprinzător, de piloții Mercedes, George Russell completând prima linie. Perez a fost abia al patrulea la start, din cauza unor probleme electrice la monopostul său.

Mult mai modești au fost cei de la Ferrari, cu Sainz pe 5 și Leclerc pe 7, între care s-a intercalat Valtteri Bottas (Alfa Romeo), care astfel a furnizat surpriza calificărilor.

Cu o strategie cu o singură oprire, Max Verstappen s-a impus de o manieră categorică, la capătul unei curse fără un istoric deosebit. Campionul mondial a stabilit astfel un nou record, de 14 succese în cadrul unui sezon.

Hamilton a reușit un meritoriu loc doi, însă fără să fi amenințat vreun moment supremația olandezului. Perez a completat podiumul și a adunat puncte prețioase în duelul cu Leclerc, pentru locul secund în clasamentul piloților.

Puncte importante a acumulat și Mercedes, în tentativa de a prinde din urmă Scuderia Ferrari, în întrecerea constructorilor.

Clasamente la zi
Piloți:  1. Max Verstappen 416 p., 2. Sergio Perez 280 p., 3. Charles Leclerc 275 p.
Constructori: 1. Red Bull 696 p., 2. Ferrari 487 p., 3. Mercedes 447 p.

Următoarea cursă, penultima din 2022, este programată pe 13 noiembrie, în Brazilia, la Sao Paulo.

Distribuie acest articol!