Vânzările de automobile electrice au stabilit un nou record
15.11.2022
        
Distribuie acest articol!   

În septembrie, un nou record a fost doborât pe piața auto, la nivel global: au fost vândută aproape un milion de automobile electrificate!

Este binecunoscut faptul că deja de câțiva ani, modelele electrice sunt în creștere. Cota lor de piață a crescut foarte mult, mai ales în 2022. O creștere care se explică în principal prin lansarea tot mai multor modele, dar si prin politicile guvernamentale, care prevăz stimulente, în special bonusul ecologic acordat la achiziția unui model electrificat (100% electric sau hibrid).

În aceste condiții, nu este de mirare că mașinile electrice sunt destul de populare, în ciuda unor dezavantaje, precum aspectele legate de încărcare și prețul. Dar asta nu pare să afecteze prea mult succesul propulsiei electrice!

Conform website-ului EV-Volumes, nu mai puțin de un milion de mașini electrificate au fost vândute în întreaga lume, în septembrie 2022. O cifră impresionantă, în creștere cu 51% față de anul trecut. Un adevărat record!

În total, modelele cu emisii zero reprezintă 13% din piața globală, în timp ce hibrizii reprezintă doar 4%. În total, peste 6,8 milioane de automobile plug-in au fost înmatriculate în întreaga lume, de la începutul anului.

Potrivit prognozelor, această cifră ar trebui să ajungă la 10 milioane, până la sfârșitul anului. O adevărată performanță, condusă de modelele 100% electrice. Spre comparație, 6,5 milioane de automobile de acest tip au fost vândute pe tot parcursul anului trecut.

Dar care mărcile sunt cele mai apreciate de clienți? Deloc surprinzător, Tesla este cea care se află în fruntea clasamentului, cu Model Y și Model 3, în timp ce BYD Song Plus se află pe locul 3.

Urmează în top Wuling Hong Guang MINI EV și BYD Qin Plus. Atenție: această clasificare include atât modelele 100% electrice, cât și si hibrizii reîncărcabili.

Distribuie acest articol!