Cupra și-a anunțat intrarea în Formula E, începând din 2023, alături de ABT
13.12.2022
        
Distribuie acest articol!   

Cupra, cel mai tânăr brand din Grupul Volkswagen, derivat din binecunoscuta marcă spaniolă SEAT, se implică tot mai mult în motorsportul electric. După evoluțiile din seriile FIA ETCR și Extreme E, își va face debutul în Formula E.

Începând din 2023, Cupra va partener cu ABT Sportsline sub numele ABT Cupra Formula E Team. Pentru sezonul inaugural, echipa va miza pe piloții Robin Frijns (Olanda) și Nico Müller (Elveția).

În ultimii patru ani Cupra a arătat un interes deosebit pentru sportul cu motor electric. Printre altele, a dezvoltat e-Racer, primul turism de curse 100% electric din lume.

Cupra are acum ambiția de a deveni o marcă complet electrificată până în 2030. Mai mult, își va face intrarea în Formula E, cea mai importantă competiție 100% electrică e din lume, în sezonul 2023.

„Cursele sunt în centrul ADN-ului Cupra. Este momentul potrivit să facem următorul salt înainte și să ne alăturăm celei mai mari competiții de sport cu motor electric din lume și abia aștept să văd echipa ABT Cupra Formula E concurând în inima unora dintre cele mai emblematice orașe ale lumii. Formula E este o platformă unică de sport cu motor pentru cei mai importanți producători de automobile din lume, pentru a crea emoții și pentru a continua să demonstreze că sporturile cu motor electric nu sunt plictisitoare, ci merg mână în mână cu performanțe extreme.”

Wayne Griffiths, CEO Cupra

ABT și Cupra își vor consolida relația ca parteneri principali în echipă, iar Mahindra Racing va furniza tehnologia motorului. Cupra este deja partener cu ABT pentru Extreme E, iar mărcile sunt ambele pionieri în cursele electrice. ABT a cunoscut un mare succes în Formula E cu propria sa echipă.

Crearea e-Racer a determinat Cupra să se alăture Cupei Mondiale FIA ETCR – primul campionat din lume rezervat turismelor integral electrice – unde echipa a reușit dubla, prin câștigarea campionatului piloților și cel al constructorilor atât în 2021, cât și în 2022. Iar participarea la Extreme E, competiția off-road rezervată SUV-urilor electrice, a completat modul în care Cupra se îndreaptă către o gamă complet electrificată până la sfârșitul acestui deceniu.

Sursa: comunicat de presă Cupra

Distribuie acest articol!