Afeela - un nou brand de automobile electrice, născut prin asocierea Sony - Honda
11.01.2023
        
Distribuie acest articol!   

Sony și Honda au dezvăluit numele noii lor mărci de automobile electrice. Evenimentul a avut loc în cadrul CES 2023, ocazie cu care a fost prezentat și prototipul primului model.

Este deja cunoscută intenția companiilor Sony și Honda de a construi împreună automobile electrice. La CES 2020, Sony a dezvăluit pentru prima dată un concept auto, denumit Vision S.

Atunci a fost momentul în care gigantul japonez specializat în producția de electronice a abordat Honda pentru a colabora la dezvoltarea viitoarelor automobile. Evident, Sony avea nevoie de experiența unui constructor de automobile.

Parteneriatul a fost anunțat anul trecut, iar acum Sony și Honda au dezvăluit numele noii lor mărci comune: Afeela. Intenția este ca primele mașini produse sub acest brand să fie vândute în 2025.

Noua marcă a profitat de Consumer Electronics Show 2023 pentru a dezvălui un nou prototip, mai avansat decât Vision S 2020. Nu are încă un nume, dar are aspect de sedan, dar cu tușe de monovolum, de dimensiuni mai mari (4,89 metri lungime, 1,9 metri lățime și 1,46 metri înălțime), cu proporții destul de clasice și un stil rafinat.

La interior, tabloul de bord încorporează afișaje digitale și două mici ecrane cu imagini furnizate de camerele laterale, amplasate în locul oglinzilor retrovizoare, care amintesc astfel de Honda e. De asemenea, volanul te trimite cu gândul la celebrul „Yoke” de la noile Tesla Model S și X.

Nu a fost dezvăluit încă nimic referitor la fișa tehnică, dar se știe că are tracțiune integrală și probabil două motoare. Sony și Honda au anunțat că mașina va dispune de tehnologie de conducere autonomă de nivel 3, care permite șoferului să renunțe la volan în anumite condiții specifice.

Automobilul va fi disponibil pe piața europeană, iar dacă totul decurge conform planului, precomenzile se vor deschide la începutul lui 2025.

Distribuie acest articol!