Volkswagen dezvoltă un grup propulsor 100% electric complet nou
04.03.2023
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen a prezentat recent o serie de detalii referitoare la viitorul său grup motopropulsor 100% electric. Toate componentele principale ale acestuia vor fi fabricate în interiorul grupului.

Astfel, procesele și costurile vor fi optimizate, în timp ce eficiența va crește cu 20% doar prin îmbunătățirea compatibilității între diferitele elemente componente.

Volkswagen va dezvolta în interior toate elementele cheie ale viitorului grup de propulsie electric. Astfel, pe lângă baterii și motoare electrice, Grupul Volkswagen va dezvolta acum invertoare cu modulație de lățime a impulsurilor (PWM) și sisteme de management termic.

„Grupul Volkswagen și mărcile sale sunt sinonime cu produse excepționale și tehnologii inovatoare. Dimensiunea grupului și expertiza noastră internă ne permit să realizăm economii semnificative, în beneficiul clienților și al calității vehiculelor noastre.”

Oliver Blume, președintele Consiliului de administrație, Volkswagen Group

Într-un grup motopropulsor electric, invertorul PWM este creierul transmisiei, contribuind la îmbunătățirea eficienței și a performanței. Inginerii Volkswagen au început să proiecteze de la zero componentele hardware și software ale invertorului dezvoltat intern.

Acesta are o bază modulară, care îi va permite să fie integrat în multe motoare electrice, de la cele mai modeste la cele mai sportive. În acest sens, Grupul Volkswagen a anunțat deja că lucrează la motoare pentru viitoarele sale modele sport, cu o putere de peste 680 CP (500 kW). Noua tehnologie, care va intra în curând în producția de serie, este deja compatibilă cu următoarea generație de vehicule dezvoltate pe platforma MEB.

În ceea ce privește sistemele de management termic, Volkswagen dorește să ofere soluții inovatoare, înlocuind diferitele module individuale și conexiunile acestora cu un modul termic integrat, deosebit de compact.

Acest lucru va gestiona aerul condiționat și va răci și bateria de înaltă tensiune. Tehnologia va îmbunătăți gama de vehicule electrice și capacitatea lor de încărcare rapidă, fiind în același timp semnificativ mai ușoară, mai robustă și mai eficientă în comparație cu sistemele actuale.

Astfel, lucrând la dezvoltarea acestor inovații, Volkswagen va câștiga în eficiență, dar va face și economii importante, ceea ce va permite grupului german să își reducă mai mult costurile de producție.

Distribuie acest articol!