Tesla Model Y este deja un mare succes în Europa!
29.04.2023
        
Distribuie acest articol!   

În 2020 a început comercializarea Tesla Model Y. Mai întâi în Statele Unite, apoi în Europa, unde într-un timp record a ajuns un autentic star al pieței auto.

Încă de la lansare, Tesla Model Y a fost un real succes pentru producător. Însă cifrele de vânzări din Europa sunt de-a dreptul incredibile!

Model Y este al doilea model Tesla, din punct de vedere al accesibilității. Alături de Model 3, a permis producătorului american de automobile electrice să obțină profit.

Este deja un succes confirmat, acest SUV devenind rapid cea mai bine vândută mașină Tesla în multe țări. Un parcurs excelent, cu cifre de vânzări foarte bune mai ales pe Bătrânul Continent, care dă rapid uitării perioada dificilă pe care Tesla a traversat-o cu doar câțiva ani în urmă.

Este fantastic ce a reușit modelul vedetă al companiei conduse de Elon Musk, în primul trimestru din 2023: cel mai bine vândut automobil din Europa. Înaintea mult mai popularelor Dacia Sandero și Volkswagen T-Roc!

Un succes imens pentru un producător care – să nu uităm, totuși! – a fost aproape de faliment cu doar câțiva ani în urmă! Iar recenta scădere a prețurilor a avut un impact major asupra vânzărilor Tesla. Astfel, Model Y este acum comparabil ca preț cu modele poate mai puțin pretențioase, un argument suficient pentru a seduce tot mai mulți clienți.

Succesul înregistrat de Model Y are un impact tot mai însemnat asupra cifrelor mărcii, în general. Astfel, cifra de afaceri din primul trimestru a crescut cu 24%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Totuși, marja operațională a scăzut ușor, din cauza prețurilor în scădere. Cu toate acestea, Elon Musk dă asigurări că aceste valori rămân sub control. Mai mult, Tesla intenționează să reducă și mai mult prețurile modelelor sale, în următoarele luni.

Sursa: Jato

Distribuie acest articol!