Formula 1, Mexic. Un nou record de victorii pentru MaxVerstappen
30.10.2023
        
Distribuie acest articol!   

”Marele circ” și-a continuat seria de curse programate pe continentul american cu Marele Premiu al Mexicului, la acest sfârșit de săptămână.

Weekend-ul de F1 de pe pe autodromul Hermanos Rodriguez din Ciudad de Mexico a debutat cu dreptul pentru Ferrari, care a monopolizat prima linie a grilei de start. Charles Leclerc a reușit cel mai rapid tur în calificări, monegascul fiind urmat de coechipierul său Carlos Sainz Jr.

A fost al patrulea pole position al sezonului şi al 22-lea din carieră pentru Leclerc, în timp ce campionul Max Verstappen (Red Bull) a fost abia al treilea la start. A doua linie a grilei a fost completată de Daniel Ricciardo (AlphaTauri).

Verstappen a profitat de startul modest al celor de la Ferrari și după primul viraj era deja la conducerea cursei. Coechipierul său, în schimb, a avut ghinion: a forțat și un contact cu Lelcerc l-a scos din luptă.

Cursa a fost întreruptă cu steag roșu, la jumătatea ei, din cauza unei ieșiri în decor a lui Kevin Magnussen, soldată distrugerea monopostului Haas. La reluare, Lewis Hamilton a forțat și a trecut în poziția secundă, confirmând revirimentul Mercedes din ultima perioadă.

Max Verstappen și-a mai trecut în palmares o victorie, cea cu numărul 51. Astfel, el îl egalează pe Alain Prost, în timp ce Hamilton obține un excelent lco secund, în fața unui Leclerc care termină cursa cu două poziții sub cea în care s-a aflat la start. De asemenea, Max stabilește un nou record, de 16 victorii într-un singur sezon.

Clasament piloți: 1. Max Verstappen 491 p., 2. Sergio Perez 240 p., 3. Lewis Hamilton 220 p.
Clasament constructori: 1. Red Bull 731 p., 2. Mercedes 371 p., 3. Ferrari 349 p.

Următoarea cursă este programată peste doar o săptămână, pe 5 noiembrie, în Brazilia, la São Paulo.

Distribuie acest articol!