Formula 1, Abu Dhabi. Max Verstappen, până la final!
26.11.2023
        
Distribuie acest articol!   

Sezonul 2023 din Formula 1 s-a încheiat în acest weekend, pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi. Conform așteptărilor, Max Verstappen (Red Bull) a triumfat și în ultima cursă a sezonului.

Olandezul a dominat calificările și a obținut un nou pole position. El a fost urmat pe grila de start de Charles Leclerc (Ferrari) și Oscar Piastri (McLaren).

Printre surprizele neplăcute ale calificărilor s-a numărat eliminarea lui Lewis Hamilton (Mercedes) în Q2, britanicul fiind nevoit să ia startul de pe poziția a 11-a.

Ultimul Grand Prix al anului s-a derulat în ton cu scenariul întregului sezon: Verstappen învingător detașat, la mare distanță de restul lumii. Charles Leclerc și George Russell (Mercedes) au completat podiumul.

Astfel, Verstappen a reușit 19 victorii într-un sezon, îmbunătățind recordul pe care îl stabilise anul trecut (15). De asemenea, el a devenit primul pilot din istoria F1 care s-a aflat pe prima poziție timp de 1.000 de tururi într-un sezon.

Cu ambele titluri supreme adjudecate, cursa de la Abu Dhabi a fost oarecum fără miză, singurul semn de întrebare fiind în privința locului secund la constructori, unde Mercedes a câștigat, în cele din urmă, duelul cu Ferrari.

Clasament piloți: 1. Max Verstappen 575 p., 2. Sergio Perez 285 p., 3. Lewis Hamilton 234 p.
Clasament constructori: 1. Red Bull 860 p., 2. Mercedes 409 p., 3. Ferrari 406 p.

Distribuie acest articol!