Dacia joacă tare: l-a racolat pe multiplul campion Nasser al-Attiyah și are ca obiectiv câștigarea celebrului rally-raid Dakar
14.12.2023
        
Distribuie acest articol!   

De când a fost preluată de Renault, Dacia și-a estompat prezența oficială în lumea motorsportului. O face mai rar, dar la nivel de top. După o asociere cu cvadruplul campion mondial de Formula 1 Alain Prost, brandul românesc revine acum în motorsport, la cel mai înalt nivel, așa cum îi stă unui constructor de talie mondială.

Dacia a anunțat zilele trecute că Nasser al-Attiyah, câștigătorul de cinci ori al Raliului Dakar, se alătură echipei de rally-raid, în calitate de pilot oficial.

El va participa la fazele de testare în 2024, înainte de a lua startul la Dakar și în Campionatul Mondial FIA de Rally-Raid (W2RC) din 2025, sub culorile Dacia, alături de Sébastien Loeb și Cristina Gutiérrez Herrero.

În vârstă de 52 de ani, pilotul din Qatar este dublu campion mondial de raliuri FIA WRC-2, de cinci ori câștigător al Cupei Mondiale pentru Raliuri Cross-Country și de două ori câștigător al Campionatului Mondial de Rally-Raid.

La Dakar qatarezul este o legendă, după ce s-a impus în 2011, 2015, 2019, 2022 și 2023, alături de copilotul Mathieu Baumel, care îi va fi alături și la Dacia. A cunoscut triumful cu trei constructori diferiţi: Volkswagen (2011), (2015) şi Toyota (2019, 2022 şi 2023). De asemenea, a mai pilotat pentru BMW şi Hummer.

Nasser Al-Attiyah și Mathieu Baumel vor forma al treilea echipaj din componența Team Dacia pentru rally-raid, alături de Sébastien Loeb – Fabian Lurquin și Cristina Gutiérrez Herrero – Pablo Moreno Huete. Scopul lor comun este să câștige Dakar.

Dacia va participa la Dakar cu un prototip pe combustibili sintetici dezvoltați de saudiții de la Aramco.

Așadar, după şapte sezoane petrecute alături de Toyota, al-Attiyah schimbă tabăra. Însă până să ajungă la Dacia, în ediţia 2024 de la Dakar, programată între 5 şi 19 ianuarie, în Arabia Saudită, el va pilota pentru Pro-Drive, la fel ca Loeb.

Distribuie acest articol!