Insolit: lui Max Verstappen i-a fost refuzată închirierea unui Mercedes AMG GT din cauza... vârstei fragede!
30.12.2023
        
Distribuie acest articol!   

Se spune că fiecare lucru trebuie făcut la timpul potrivit și că, de multe ori, ești prea tânăr pentru anumite experiențe. A trăit-o pe propria piele chiar campionului mondial în exercițiu de Formula 1, Max Verstappen, când i s-a refuzat închirierea unui supercar.

Aflat recent în vacanță, în Portugalia, campionul de la Red Bull a avut parte de o întâmplare de-a dreptul amuzantă. Scena a avut loc pe aeroportul din Faro. Când a vrut să închirieze un Mercedes AMG GT, Max s-a lovit de refuzul categoric al agenției de rent a car. Motivul? Este prea tânăr pentru a putea conduce un automobil atât de puternic.

Chiar dacă ești triplu campion mondial de Formula 1, trebuie să respecți regulile, atunci când închiriezi o mașină. Iar întâmplarea lui Max Verstappen, dincolo de latura sa amuzantă, ar trebui să servească drept pildă pentru alte celebrități.

Compania Sixt a impus o limită minimă de vârstă, de 30 de ani, la închirierea acestui model, a cărui viteză maximă este de 310 km/h. Agenția lămurit situația: „Angajații partenerului nostru de franciză din Portugalia au respectat doar regulile stabilite din motive de asigurare”.

În ceea ce privește acest coupe de excepție, este vorba despre unul dintre principalii rivali ai lui Porsche 911 și una dintre cele mai apreciate supersportive ale momentului.

După dezamăgirea inițială, Verstappen a acceptat un BMW Seria 5 de top. Împreună cu prietenii săi, a putut să se bucure, astfel, de pilotajul pe circuitul Autodromo Internacional do Algarve, pe care îl rezervase.

După ce a explicat motivele pentru care a refuzat prima solicitare de închiriere, Sixt a ținut să precizeze: „Nu există, desigur, nicio îndoială cu privire la abilitățile sale de conducere și experiența sa cu mașini puternice”.

Din Portugalia, Max Verstappen a zburat spre Brazilia, unde urma să participe la o nuntă. Nu se cunosc detalii referitoare la mașina aleasă la destinație. Știm în schimb, că vacanța se încheie la finele lui februarie, iar obiectivul lui Max pentru sezonul 2024 este cucerirea celui de-al patrulea titlu de campion mondial.

Distribuie acest articol!