Toyota dezvoltă bateriile de tip solid state
10.01.2024
        
Distribuie acest articol!   

Frenezia elecrtificării a cuprins mai toți constructorii de automobile. Anul 2035 va veni cu interzicerea vânzării de automobile termice în Europa, ceea ce obligă industria de profil la decizii rapide și radicale.

Aproape fără excepții, producătorii sunt în căutare de soluții și dezvoltă tehnologii care să respecte această nouă reglementare pentru piața UE.

La fel ca ceilalți giganți din domeniu, Toyota lucrează la noile tehnologii. Unul dintre proiectele de importanță majoră ale liderului mondial vizează dezvoltarea bateriilor cu stare solidă (solid state).

Până de curând, Toyota nu prea credea în mobilitatea 100% electrică. Însă, după ce s-a schimbat conducerea, strategia a evoluat și ea.

Așa se face că în prezent are în agendă mai multe lansări de modele electrice și lucrează și la dezvoltarea unei generații de baterii inovatoare.

În acest sens, Toyota se va asocia  cu o firmă specializată în producția de acumulatori, al cărei nume nu a fost dezvăluit momentan.

Compania japoneză dorește să dezvolte în special baterii cu stare solidă, o soluție inovatoare, la care electrolitul lichid este înlocuit de o substanță solidă care crește densitatea energetică și îmbunătățește siguranța și timpii de încărcare.

Această tehnologie, aflată încă la început de drum, vine cu o serie de avantaje și are costul de producție mult diminuat. Suficient pentru a reduce semnificativ prețul automobilelor electrice.

La fel ca mulți alții, și cei de la Toyota văd în bateriile solid state viitorul automobilului electric. Chiar dacă această nouă tehnologie nu se va implementa imediat…


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!