La fiecare 40 de secunde, un automobil Tesla părăsește liniile de montaj, la Gigafactory Shanghai
14.01.2024
        
Distribuie acest articol!   

Fabrica Tesla din Shanghai a devenit un punct de referință pe harta globală a industriei auto. Celebra Gigafactory se laudă cu un ritm impresionant de producție, datorat în special unei rate de automatizare de 95%.

Lider mondial la vânzările de automobile 100% electrice, în prezent Tesla beneficiază din plin de roadele unui concept de business diferit de cele ale concurenței.

Cu mult „înaintea timpului ei”, compania californiană și-a concentrat eforturile pe alți factori cheie în dezvoltarea mașinii electrice. Evident, la succes au contribuit, deopotrivă, rețeaua Supercharger și noul tip de fabrici, ultra-eficiente din punct de vedere al producției.

Apropo de eficiența în producție, Tesla se mândrește în prezent cu o cadență de producție de doar 39,62 de secunde!

Nu durează nici 40 de secunde, în medie, pentru ca un automobil Tesla complet nou să părăsească liniile din linie. Acest nivel de performanță a permis celebrei Tesla Gigafactory din Shanghai să livreze primul milion de automobile în doar doi ani și jumătate, pentru ca, mai apoi, al doilea milion să dureze doar 12 luni.

În prezent, fabrica din Shanghai este dedicată producției SUV-ului Model Y și noului Model 3 restilizat. De curând, producția Model Y a cunoscut o accelerare spectaculoasă, dublându-se comparativ cu Model 3.

Exemplarele Model 3 livrate în Europa provin de la Gigafactory Shanghai, în timp ce Model Y este livrat de la Berlin.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!