Dacia a dezvăluit Sandrider, prototipul cu care va căuta gloria la Dakar 2025
31.01.2024
        
Distribuie acest articol!   

După ce și-a anunțat intrarea la Dakar, la cel mai înalt nivel, începând de anul viitor, Dacia prezintă Sandrider, prototipul cu care speră să se impună în cel mai dur rally-raid de pe planetă.

Construită în colaborare cu Prodrive, Sandrider va fi arma echipei Dacia Sandriders în Raliul Dakar și Campionatul Mondial de Rally-Raid din 2025, urmând să concureze la categoria T1+.

Dispune de tracțiune integrală și cutie secvențială cu 6 trepte și este animat de un motor V6 biturbo de 3,0 litri. Acesta dezvoltă 360 CP și 539 Nm și va folosi combustibil sintetic furnizat de Aramco.

Inspirat din conceptul Dacia Manifesto, Sandrider beneficiază de o structură complet ranforsată, cu un planșeu și cu bare de protecție consolidate, o caroserie din fibră de carbon precum și suspensii cu braț dublu și transmisie 4×4 adaptate constrângerilor extreme ale competițiilor de rally-raid.

Sandrider va fi supus în perioada următoare unei lungi serii de teste în diferite țări. Prima angajare într-o competiție oficială va avea loc în Raliul Marocului 2024, una din probele Campionatului Mondial de Rally-Raid (W2RC), care va avea loc între 5 și 11 octombrie.

The Dacia Sandriders, echipa oficială a mărcii Dacia în W2RC, va participa la Dakar 2025 și la toate etapele Campionatului Mondial de Rally-Raid în 2025.

Echipa de uzină Dacia va fi alcătuită din trei echipaje, avându-i piloți pe Sébastien Loeb (campion mondial de raliuri de 9 ori consecutiv între 2004 și 2012, pilotul cel mai titrat din motorsportul mondial, considerat drept cel mai mare pilot de raliu din toate timpurile), Cristina Gutiérrez Herrero (prima femeie pilot de raliu din Spania care a terminat Raliul Dakar la categoria auto, în 2017, a câștigat Cupa Mondială de Raliuri Cross-Country, categoria T3, în 2021) și Nasser al-Attiyah (cvintuplu câștigător al Cupei Mondiale de Raliu off-road și dublu câștigător al Campionatului Mondial de Rally-Raid, câștigător de cinci ori la Dakar).


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!