Incredibilul transfer: Hamilton la Ferrari
03.02.2024
        
Distribuie acest articol!   

Foarte puțini trebuie să fi fost cei care au crezut în zvonul plecării lui Lewis Hamilton la Ferrari! Pur și simplu era de necrezut că așa ceva se poate întâmpla după ce și-a clădit întreaga carieră din Formula 1 la volanul monoposturilor Mercedes.

Și totuși, mutarea este confirmată oficial de Ferrari și Mercedes. Britanicul se va alătura Scuderiei din 2025, iar fanii sportului cu motor sunt în stare șoc!

De la primele sale curse sub culorile McLaren-Mercedes, în 2007, și până la cele șase titluri cucerite cu Mercedes, Lewis Hamilton a avut întotdeauna pe mașina sa steaua cu trei brațe. Așa și-a creat impresionantul palmares, în care figurează recordul de victorii și pole-position, precum și cele șapte titluri mondiale, cu care se află la egalitate cu germanul Michael Schumacher.

Aproape că avea al optulea titlu în 2021, când, pe finalul ultimei curse din acel sezon, o stupidă ieșire în decor a unui pilot Williams, urmată de o decizie controversată a oficialilor, a înclinat balanța în favoarea formidabilului său rival Max Verstappen. De atunci, Hamilton și Mercedes nu au mai putut face nimic în fața dominației Red Bull – Verstappen.

Hamilton este acum pe picior de egalitate cu tânărul și talentatul său coechipier George Russell și toată lumea încă așteaptă momentul revenirii echipei care a dominat F1 între 2014 și 2020. Însă acum „LH44” nu mai are la dispoziție decât un singur sezon pentru a câștiga a opta coroană cu lauri într-un monopost Mercedes.

Din 2025, va concura din cockpit-ul unui Ferrari. Încă de anul trecut au circulat unele zvonuri pe această temă, însă cine să le fi crezut?! Acum, acest zvon a căpătat substanță, spre uimirea tuturor.

Nu este prima dată când Scuderia recrutează un campion mondial în vârful carierei sale și toată lumea își amintește de cele cinci titluri câștigate între 2000 și 2004, de Michael Schumacher. Dar de la el până în prezent, niciunul dintre campionii care au venit la Ferrari nu au mai reușit să repete performanța la volanul unui Ferrari!

Cele mai ilustre exemple în acest sens sunt Fernando Alonso și Sebastian Vettel. Dintre contemporanii lui Hamilton, doar Kimi Raikkonen, încoronat la finele incredibilului sezon 2007, a reușit să câștige unicul său titlu la piloți, cu Ferrari.

În momentul venirii la Ferrari, Lewis Hamilton va împlini 40 de ani și va trebui să îl învingă pe foarte talentatul și mult mai tânărul său coechipier Charles Leclerc. Va mai putea, la această vârstă, să fie mai bun decât un tânăr pilot aflat în vârf de formă și să aducă Scuderiei gloria de odinioară?

În fine, nu trebuie uitat și faptul că Schumacher i-a avut alături pe Jean Todt și Ros Brawn, oamenii care contribuit decisiv la dominația Ferrari din acea perioadă. Situația actuală de la echipă e mult diferită, ingerințele top-managementului Ferrari în conducerea Scuderiei și gafele strategice din curse fiind ceva la ordinea zilei.

Așadar, cum va fi cu Hamilton la Ferrari? Cu siguranță, foarte interesant. Și pe gustul producătorilor Netflix!


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!