Șefii Toyota își precizează poziția: ”Nu suntem împotriva mașinii electrice. Suntem doar realiști”
24.02.2024
        
Distribuie acest articol!   

Deși industria auto se îndreaptă spre propulsia 100% electrică, nu toți constructorii sunt convinși de această tendință. Unul dintre cele mai elocvente exemple în acest caz este cel al liderului mondial Toyota, care nu prea este de acord cu această direcție, fiind deja de notorietate dezinteresul companiei nipone pentru motorul electric.

Cunoscută pentru faptul că nu crede în mobilitatea pur electrică, Toyota se apără și își explică punctul de vedere.

Toyota este renumită pentru modelele sale hibrid și pentru angajamentul față de vehiculele cu hidrogen, însă poziția sa față de vehiculele electrice (EV) a stârnit controverse. Președintele Akio Toyoda, a susținut în repetate rânduri o abordare „multi pathway” pentru viitorul companiei.

Astfel, el refuză să se bazeze exclusiv pe propulsia pur electrică. Lucru confirmat și de Sean Hanley, din cadrul filialei Toyota din Australia, care explică: „Toyota nu este anti-EV. Vrem să jucăm pe această piață și vrem să fim parte din ea. Dar nu considerăm că aceasta este o soluție miraculoasă sau o soluție unică pentru a obține neutralitatea carbonului”.

Altfel spus, diriguitorii gigantului nipon și-ar dori mai multe alternative. În viziunea lor, consumatorii vor cumpăra ceea ce le satisface nevoile, chiar dacă este la latitudinea constructorului să integreze cerințele de reglementare, precum reducerea amprentei de carbon.

„Este la latitudinea producătorilor să ofere un vehicul ale cărui capacități pot fi exploatate și care va fi de dorit să îndeplinească cerințele privind reducerea amprentei de carbon. Aceasta este treaba noastră. Și știți ceva? Avem o responsabilitate socială și comunitară în acest sens. Acesta este motivul pentru care vorbim despre standarde de emisii de combustibil și căi multiple. […] Unii interpretează asta ca o atitudine anti-mașină electrică din partea Toyota. Nu, nu este cazul. Suntem doar realiști. Suntem sinceri cu piața și cu poziția noastră”.

Sean Hanley, vicepreședinte Toyota Motor Corporation Australia

Reamintim, Toyota comercializează modelul 100% electric bZ4X și intenționează să își extindă gama cu emisii zero în următorii ani, cu noi modele, pentru a ajunge din urmă concurența.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!