Cei mai bogați oameni din Formula 1 nu sunt piloții!
27.04.2024
        
Distribuie acest articol!   

Dacă salariile lui Max Verstappen sau Lewis Hamilton vi se par imense, ei bine, trebuie să știți că pot părea de-a dreptul modeste, în comparație cu cel al celui mai bine plătit director de echipă din Formula 1. Acesta din urmă tocmai a devenit miliardar!

Este de notorietate faptul că piloții de Formula 1 au câștiguri salariale foarte bune. Chiar și în cazul celor mai modeste echipe, salariile anuale depășesc foarte des un milion de euro.

La echipele de top, piloții multiplică această cifră cu câteva zeci. Lewis Hamilton și mai ales Max Verstappen, cel mai bine plătit pilot la ora actuală, depășesc cu mult 30 de milioane de euro venituri în fiecare sezon.

Christian Horner

Sunt sume suficiente pentru a agonisi averi personale frumușele și, de cele mai multe ori, un garaj bine garnisit cu exemplare de colecție. Însă pentru a afla cele mai mari venituri din lumea Formulei 1, nu trebuie căutat în zona piloților!

Potrivit Forbes, directorul echipei Red Bull, Christian Horner, se poate lăuda cu un capital frumos grație celor zece milioane de euro anual încasate anual, drept salariu. Mult mai puțin decât adversarul său Toto Wolff, care tocmai a devenit miliardar, conform aceleiași surse.

Toto Wolff

Datorită cotei de 33% din echipa Mercedes-AMG, pe care Wolff o deține și care acum este evaluată la 3,8 miliarde de dolari, austriacul ar fi „mai bogat” cu 1,5 miliarde de euro, dacă și-ar vinde pachetul.

Chiar dacă această avere este una pur teoretică, știind că nu o poate avea fără să-și vândă participația la Mercedes-AMG F1, Toto Wolff nu este singurul om care a devenit miliardar în Formula 1. Bernie Ecclestone este cel mai faimos dintre ei, cu puțin sub trei miliarde de euro în contul bancar, anul trecut.

Bernie Ecclestone

Fostul boss al Marelui circ a fost la originea puternicei dezvoltări media a aestui campionat, la sfârșitul anilor 1980. În prezent el nu mai deține drepturile comerciale legate de Formula 1, vânzarea afacerii câtre Liberty Media, în 2016, fiind tranzacția care l-a făcut atât de bogat.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!